Solopgang i Odense

Her på siden kan du se, hvornår det er tid for solopgang i Odense. Altså hvornår solen står op i Odense. Solopgang er det tidspunkt, hvor solens øverste kant kan ses i horisonten i øst. Det er altså ikke det samme som daggry, som er det tidspunkt, hvor det begynder at lysne på himlen.

I oversigten her på siden kan du se tidspunktet for solopgang i Odense, tidspunktet for solnedgang i Odense samt dagens længde i Odense i dag og hver eneste dag året rundt. Så har du altid styr på, hvornår den nye dag begynder, hvornår det er lygtetændingstid, og hvad tid på morgenen flaget skal hejses.

Solopgang i Odense i dag

Hvis du vil opleve den betagende begivenhed, hvor himlens farver gradvist skifter og skaber en smuk overgang fra nat til dag, så tjek, hvornår solen står op i Odense, så må du ud af fjerene før dette tidspunkt.

Solen står op på forskellige tidspunkter hver dag og på forskellige tidspunkter verden rundt – ja selv bare i Danmark. Så følg med her på siden, og find ud af, hvornår der er solopgang i Odense. Eller i andre større byer i Danmark.

Dagens længde i Odense
14 timer 27 minutter
Solopgang: 06:03
Solnedgang: 20:30

Hvorfor er solopgang ikke det samme tidspunkt hver dag?

Grunden til at solen står op og går ned hver dag året rundt, er, at jorden drejer rundt om sin egen akse. Og det tager et døgn. Så reelt set står solen ikke op eller går ned. Den del af jorden, du befinder dig på, vender bare væk fra solen.

Men ikke nok med, at jorden drejer rundt om sin egen akse, den roterer også rundt om solen i en elliptisk bane. Det tager ca. 365 dage. Så afstanden mellem jorden og solen varierer altså i løbet af året. Når jorden bevæger sig omkring solen, ændres vinklen på sollyset og påvirker, hvornår og hvor solen kan ses i horisonten.

Derfor varierer tidspunktet for solopgang. Kort sagt: Om sommeren er jorden lænet mod solen, og solen står derfor tidligere op, og dagslyset varer længere. Og omvendt om vinteren.

Hvornår er solopgangen flottest?

Solopgangen er altid smuk. Om ikke andet så fordi den symboliserer, at en ny dag med nye muligheder begynder. Men hvis du vil se solopgang med flotte, spektakulære farver på himlen, så er det i vintermånederne, du skal stå op og kigge på himlen, når der er solopgang i Odense.

Det er nemlig på denne årstid, du kan se farver fra det helt lyserøde over det orange til de kraftige røde nuancer. Det er selvfølgelig også en fordel, at solen på den årstid står senere op, så du ikke behøver at stå tidligere op, end du plejer. Solen står f.eks. først op ca. kl. 8:30 omkring årsskiftet.

Men en solopgang om sommeren kan også være en stor oplevelse. Med fuglesang og insekters summen allerede fra når dagen gryr. Hvis du har mulighed for det, så prøv at sove ude en lun sommernat, og vågn med naturen og se solen stå op. Du finder tidspunktet for solopgang i Odense herover, så du kan gøre dig klar.

Du kan finde andre spændende byer at se en flot solopgang i på Fyn, Sjælland og i Jyllland eller du kan læse om dagens længde her.
Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!