Solnedgang i Odense

Her på siden kan du holde øje med, hvornår det er tid for solnedgang i Odense dag efter dag. Solnedgang er det tidspunkt, hvor solens øverste kant forsvinder ned under horisonten, hvorefter dagslyset forsvinder gradvist. Denne periode kaldes også skumringstiden.

Du kan i oversigten her på siden se tidspunkt for både solopgang og solnedgang i Odense og også dagens længde i Odense. På den måde kan du holde rede på, hvornår det er lygtetændingstid, hvornår flaget skal tages ned – du må nemlig ikke flage efter solnedgang – eller hvornår du skal stå klar med kameraet, hvis du vil skyde nogle flotte billeder af solnedgangen.

Solnedgang i Odense i dag

Hvis du vil holde øje med, hvornår det er tid for solnedgang i Odense, kan du gøre det her på siden. For det er nemlig forskelligt fra dag til dag. Det varierer måske ikke så meget fra dag til dag, men over et helt år, er der et stort spring.

Dagens længde kan variere med 10 timer hen over et år. Det er selvfølgelig ikke kun solnedgangen, der afgør det, men også solopgangen.

Dagens længde i Odense
17 timer 28 minutter
Solopgang: 04:36
Solnedgang: 22:04

Hvorfor flytter tidspunktet for solnedgang sig fra dag til dag?

Jorden bevæger sig rundt om solen. I løbet af 365 dage er den nået hele vejen rundt. Men den tager ikke den korteste vej. Turen den tager er ellipseformet. Samtidig bevæger jorden sig også rundt om sin egen akse. Det tager et døgn.

Når jorden bevæger sig rundt om sig selv og rundt om solen, ændrer vinklen på sollyset sig, og det påvirker, hvornår solen står op og går ned. Så afhængig af om jorden er lænet mod solen eller væk fra solen, vil dagene være længere eller kortere, og tidspunktet for solopgang og solnedgang ændres.

Hvornår er solnedgangen i Odense smukkest

De flotte rødlige nuancer er stærkere ved solnedgang end solopgang. Det skyldes en højere temperatur og luftfugtighed samt støv og snavs, som afleder de blå farver, så de røde bliver mere synlige. Derfor synes vi oftest også, at solnedgange er smukkere end solopgange.

Der skal helst være lidt skyer til at bryde lyset, og de flotteste solnedgange ses oftest i vintermånederne, hvor luftfugtigheden er højest. Men også om sommeren kan du se smukke solnedgange.

Gode steder at se solnedgangen

Ved de rigtige forhold kan solnedgangen være flot alle steder. Du har garanteret set en flot solnedgang i Odense.

Men jagter du den ultimative solnedgang, skal du tage ud til Danmarks kyster. Når solen går ned i horisonten og spejler sig i vandets krusninger, så vandet også ændrer farve, så bliver det ikke meget smukkere og mere eventyrligt end det.

Her får du nogle forslag til steder, hvor du kan se en smuk solnedgang:

  • Samsø – På Samsø kan du opleve smukke solnedgange og lyserød himmel f.eks. ved Sælvigbugten
  • Skagen – Solnedgangskiosken i Gl. Skagen er et populært sted at se solen dykke ned i havet
  • Møn – Ved Ålebæk på Møn kan du nyde en flot solnedgang, og bagefter kan du opleve Dark Sky

Skal du ud at se solnedgangen i aften? Tjek, hvornår det er tidspunkt for solnedgang i Odense her på siden, og glæd dig til en stille stund i aftenskæret.

Du kan finde andre spændende byer at se en flot solnedgang i på Fyn, Sjælland og i Jyllland eller du kan læse om dagens længde her.
Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et SuperGavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!