Hvordan “dagens længde” kan have stor betydning for læringen i de små klasser

Klasseundervisning
Hvordan “dagens længde” kan have stor betydning for læringen i de små klasser
Henrik Andersen
-
15/12/2023
-

Hvad har dagens længde med noget i indskoling i de små folkeskoleklasser at gøre? Faktisk kan dagens længde bruges i rigtig mange situationer i indskolingen. Dagens længde kan nemlig bruges som sjov læring i dansktimerne, når det kommer til at stave, men også i forbindelse med regning i matematiktimerne.

Ved at bruge dagens længde og nogle sjove scenarier i hverdagen eller fra ugedagene, kan man få de små børn i de små folkeskoleklasser til at engagere sig mere i undervisningen eller med en hjælper fra GoTutor, så de kan lære mere. Og ikke bare lære mere, men også have det sjovt, når de lærer.

Hvordan stavning og staveprøver kan inddrage dagene

At stave er noget, man skal lære i de små klasser. Og hvorfor ikke gør dette sjovt, hvad end det er i almindelige dansktimer eller i staveprøver? Ved at inkludere en masse ord, der kommer i forbindelse med en dag eller en uge, kan børnene blive trænet i alverdens vigtige og nødvendige ord og samtidig forbedre deres læring på en sjov måde. 

At bruge dagen og dens længde i tests og i almindelige dansktimer kan børnene komme igennem alt lige fra at stave til basale ord som “dag” og “time” til lidt svære ord som “kvarter”, “halvtime” og “morgen”. Her kan man som folkelærer teste og se børnenes færdigheder og derved yde hjælp til dem, som har det svært, eller tilbyde dem en sparringspartner gennem GoTutor. 

Ved at få børnene til at stave til disse ord ud fra sjove og små sætninger, kan børnene blive mere investerede i at lære og samtidig have det sjovt.

Hvordan dagens længde kan bruges i matematikopgaver

Dagens længde kan bestemt også bruges i matematiktimerne og i matematikprøver. Det kan være alt fra at beregne, hvor mange timer og minutter der er fra kl. 12:15 til 14:45, til at beregne, hvor mange timer der er i løbet af en uge på 7 dage, når der er 24 timer i døgnet. Dagens længde, ugedagene og meget mere kan bruges i mange sjove forbindelser, når børnenes matematiske evner skal på spil i timerne og i prøver.

Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan dagens længde kan bruges i matematiktimerne og i matematikprøver. For der kan laves alverdens spændende og sjove opgaver, som børnene kan lære rigtig meget af i matematiktimerne og til matematikprøverne. Ligeledes kan de børn, som har svært ved matematikken, også nemmere få den hjælp gennem en sparringspartner fra GoTutor, som de har brug for.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!